Over ons

  • Linda heeft jarenlange ervaring met het werken met hoogbegaafde kinderen.
  • Marjon werkt al jaren als ZZP-er met kinderen die anders leren.
  • Linda is uit eerste hand op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op HB-gebied en Marjon geniet daarvan mee.
  • Marjon heeft de creativiteit in huis om leuke werkvormen te bedenken voor in het bos, en daar geniet Linda weer van mee.

Samen werken we bij BuitenGewoon, waar we op eigen wijze trainingen verzorgen voor (meer- en hoogbegaafde) kinderen en hun ouders. Individueel en in kleine groepjes.

Linda Santhuizen

Ooit was ik 5 jaar oud en speelde ik schooltje met mijn knuffels. Vijftien jaar later zijn deze knuffels echte kinderen, en ik ben juf geworden!
Al snel ontdek ik dat mijn hart uitgaat naar kinderen die het ‘net even anders doen’. Ik volg mijn hart en besluit de ‘Master Educational Needs Gedrag’ te volgen om meer voor deze kinderen te kunnen betekenen. Niet veel later duik ik in het fulltime HB-onderwijs en ontmoet ik kinderen met prachtige talenten. Creatieve denkers die wat hulp kunnen gebruiken met o.a. leren leren, doorzetten, plannen, organiseren of automatiseren. Ik leer gretig iedere dag bij en volg opleidingen en cursussen om mijzelf te specialiseren tot talentbegeleider.

Mijn missie is om passend onderwijs ook écht passend te maken voor meer- en hoogbegaafde kinderen. Ik ervaar dat er weinig kennis in de praktijk beschikbaar is om deze groep kinderen tot hun volle potentie te laten komen. Dit wil ik veranderen en daarom zet ik mij in voor verrijking en verdieping in hun onderwijsaanbod, zodat ook deze kinderen uitgedaagd en goed begeleid worden.
Hier heb ik al een mooie start mee gemaakt. Eerst bij een scholenstichting in Soest en nu bij Novilo, waar ik de opleiding tot talentbegeleider geef.

Naast deze gave baan ben ik moeder van twee jonge kinderen van drie en zes jaar oud. Twee eigenwijze, vrolijke en vastberaden kinderen met een sterke eigen wil. Zij hebben mij nog meer doen inzien hoe belangrijk goede ondersteuning is bij het ontwikkelen van een groeimindset en zijn mijn inspiratie en drijfveer voor het mede-oprichten van BuitenGewoon.
Samen met Marjon; met haar aanstekelijke passie voor de natuur, haar coaching-ervaring en haar creativiteit, willen wij kinderen laten groeien naar hun potentieel. Zodat hun talenten de ruimte krijgen en kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.
“Doe je mee?”

Marjon Wensink

Al van jongs af aan wil ik juf worden, maar omdat de leerkrachten me dom vinden, lijkt dit onmogelijk. Als iets onmogelijk genoemd wordt, is het voor mij een uitdaging. Ik leer mezelf omgaan met mijn domheid (het blijkt Dyslexie te zijn) en ga toch naar de PABO. Ik word juf!

Als juf ga ik werken in het speciaal onderwijs en ontdek ik mijn grote nieuwsgierigheid naar het “anders leren”. Tot op de dag van vandaag leer ik hierover bij. Zo volg ik meerdere post-HBO opleidingen en werk in verschillende vormen van onderwijs in de leeftijd van 4-20 jaar. Dan maak ik een overstap naar het werken als ZZP-er, om me helemaal te kunnen toeleggen op het werken met de anders lerende mens. En hoe leuk is het deze passie verder uit te bouwen met Linda, de expert op gebied van HB, in onze praktijk BuitenGewoon.

Wat ik leerde èn nog steeds leer, is open te zijn voor de mens. Het kind te zien zoals het is. Ik werk niet vanuit systemen, maar vanuit het vragende kind. Met mijn intuïtie als kompas, onderbouwt door ervaring (alweer 30 jaar) en theorie. Vaak maak ik gebruik van creatieve werkvormen, om net dat stukje extra te kunnen bereiken, waar woorden tekort schieten. En sinds ik hier in het bos woon, maak ik gebruik van onze omgeving in mijn werk.

Liefde voor kids + Leren leren = Marjon

Heb je een vraag of wil je meer informatie?

Neem gerust contact met ons op